Sposób przygotowania

Jaja rozprowadzić z mlekiem i przyprawami, nie mieszać zbyt mocno. Małą formę posmarować rozpuszczonym masłem. Mleko z jajami wlać do formy. Piekarnik rozgrzać do temp 150 st., większą formę napełnić do połowy wodą, wstawić do niej mniejszą formę z masą na omlet. Piec ok 40 min. Ostudzić. Oderwać skórkę od chleba, kromki pokroić na połówki i posmarowaćcienką warstwą masła. Sałatę umyć, porozrywać i nałożyćna posmarowane kromki. Omlet wytrząsnąć z formy. Przykroić go na tę samądługość co węgorz, ułożyć na kromkach grahama. Kromki białego chleba ozdobić plastrami łososia zwiniętymi w różyczki i sporym kleksem śmietany z chrzanem wyciśniętym ze szprycy. Zamiast węgorza można wykorzystać ostrą wędlinę np. kminkówkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !