Sposób przygotowania

Karp oczyścić, pokroić na dzwonki. Posolić, skropić cytryną i odstawić w chłodne miejsce. Po godzinie otoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Świeże pieczarki pokroić na ćwiartki, cebulę w kostkę. Podsmażyć je na innej patelni. Kiedy podsmaży się karp i pieczarki z cebulką obie patelni zdjąć z kuchenki. Na talerzu ułożyć najpierw karp, a następnie udekorować rybę pieczarkami z cebulka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pyszny karp

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !