Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb przekładany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 20 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól
cukier szczypta
chleb tostowy 1 kromka
masło do smarowania
orzechy 50 g posiekanych prażone
ser biały 100 g (z ziołami)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb przekładany

100 g białego sera utrzeć z przecierem pomidorowym, solą, cukrem na pikantny krem. Z białego chleba odkroić skórkę, wszystkie kromki posmarować masłem. Jedną kromkę ciemnego chleba posmarować połową białego sera z ziołami, nakryćdrugą kromką i posmarować przyrządzonym wcześniej kremem, Na wierzch położyć biały chleb, posmarować go resztą sera z ziołami. Kolejne warstwy utworzą: kromka ciemnego chleba, pikantny krem i ostatnia kromka ciemnego chleba, nałożona posmarowaną stroną do środka. Chleb mocno rzycisnąć, owinąćciasno folią aluminiową i wstawić do lodówki. Chleb posmarować dookoła resztą sera, w górną powierzchnię wcisnąć orzechy. PRzed podaniem pokroić ostrym nożem na kromki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak