Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA ZEBROWATA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1/2 szklanki
mąka 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
krem;masło 20 dag
cukier puder 2/3 szklanki
mielony ser 20 dag
brzoskwinie 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA ZEBROWATA

Białka ubij razem z cukrem, połącz delikatnie z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.
Połowę ciasta wymieszaj z kakao.
Płaska blachę wyłożoną pergaminem rozsmaruj na niej po ukosie na przemian paski jasnego i ciemnego ciasta, piec w tem 180 st. 15 minut.
Przełóż na ściereczkę zwiń i wystudź.
KREM:
Masło utrzyj z pudrem na puszystą masę , dodaj ser i dokładnie wymiksuj. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
Na cieście posmaruj krem, rozłóż kawałki brzoskwini lub jabłka i zwin wstaw do schłodzenia na kilka godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 03.01.2012 10:28
Świetnie wygląda ta rolada! :)
pigila
pigila 28.12.2010 21:00
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak