Sposób przygotowania

Białka ubij razem z cukrem, połącz delikatnie z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia.
Połowę ciasta wymieszaj z kakao.
Płaska blachę wyłożoną pergaminem rozsmaruj na niej po ukosie na przemian paski jasnego i ciemnego ciasta, piec w tem 180 st. 15 minut.
Przełóż na ściereczkę zwiń i wystudź.
KREM:
Masło utrzyj z pudrem na puszystą masę , dodaj ser i dokładnie wymiksuj. Brzoskwinie pokrój w kostkę.
Na cieście posmaruj krem, rozłóż kawałki brzoskwini lub jabłka i zwin wstaw do schłodzenia na kilka godzin

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetnie wygląda ta rolada! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !