Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka otarta z pomarańczy 2 lyzki
sok z pomarańczy 3 łyzki
cukier 15 dag
masło 20 dag
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

W moździerzu utłuc cukier ze startą skórka pomarańczową, następnie przesiać. Masło utrzeć na gładką masę, dodać cukier pomarańczowy, żółtka i sok pomarańczowy. Całość ucierać do momentu uzyskania pulchnej masy. Kremem przekładać ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.06.2013 21:51
bardzo fajny przepis
romanrafal
romanrafal 14.05.2012 16:07
pychotka
Seba 28.04.2012 09:18
mniam
Monika193
Monika193 26.06.2011 11:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak