Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szkl
mąka 1 lyzeczka
masło 1 łyżka
sól do smaku
dynia 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni

Dynię przekroić, usunąć pestki, następnie włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej wody. Gdy zmięknie miąższ, przetrzeć przez sito. Mąkę wymieszać z mlekiem i wlać do przecieru, ciągle mieszając zagotować. podawać polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.01.2014 19:39
Uwielbiam dynię.
olkaaa 28.03.2012 07:43
jeszcze nie jadłam
Agnik 16.01.2012 16:24
czad
Monika193
Monika193 26.10.2011 23:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak