Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z jabłkami i pomarańczami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
cukier puder 15 dag
masło 15 dag
jajko 3 szt
śmietana 3 łyzki
jabłka 1 kg
pomarańcza 2 szt
migdały mielone 5 dag
cukier 2 łyzki
sok z cytryny 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z jabłkami i pomarańczami

Z mąki, cukru pudru, jajek i śmietany zagnieść ciasto. Rozwałkować i wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do piekarnika i upiec na złoty kolor. Jabłka i pomarańcze obrać, pokroić na części i rozgotować, podlewając odrobiną wody. Następnie dodać cukier, sok z cytryny i zmielone migdały, wymieszać. gęstą masą posmarować ostudzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.12.2013 21:14
Zapowiada się apetycznie.
olkaaa 08.05.2013 07:33
jeszcze nie jadłam
Motorek 07.11.2012 07:34
smaczny deser
Seba 18.03.2012 12:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak