Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki tj: cebula (pokrojona w piórka), kapusta pekińska (kroimy jak na sałatki), pieczarki, brokuł, marchewki (starte na tarce o dużych oczkach), por oraz natkę pietruszki dusimy na oleju, doprawić solą i pieprzem. Farsz podzielić na 2 części.
Filety z dorsza posolić i popieprzyć. Ciasto francuskie rozwinąć, nie zdejmować papieru, posmarować rozkłóconym jajkiem. Na środku ciasta, na całej długości układamy 1 cześć farszu, następnie na farsz kładziemy posolone i popieprzone filety z dorsza (2), a na rybę 2 cześć farszu. Zawijamy rybę. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30 - 40 min w temp 180 stopni. Rybę po upieczeniu można polać sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    po prostu super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !