Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500g
wątróbka 500g
jajko 2
grzyby suszone 10g
cebula 50g
bułka czerstwa 50g
masło 20g
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso ugotować z włoszczyzna sola,pieprzem,liściem laurowym ,zielem angielskim w małej ilości wody pod przykryciem.Pod koniec gotowania włożyć wątróbkę i bułkę.To wszystko wyjąc i zemleć 2 razy w maszynce.Do przekręconej masy wbić 2 jajka ,dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą,pieprzem i gałka muszkatołową/gdy pasztet jest gesty dodać trochę wywaru/.Formę posmarować masłem,posypać bułka tartą,włożyć masę i piec w piekarniku około 1 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak