Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z szynką
Przyrządzić sos: masło rozgrzać na patelni, dodać mąkę i rozprowadzić winem, rozetrzeć na gładką masę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać mięso sosem.
szynka | 15 dkg |
mąka | 2 łyżki |
szałwia | 2 łyżki |
olej | 1/2 szklanki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
sos | |
masło | 4 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
cielęcina bez kości | 60 z udźca |
wino białe wytrawne | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: