Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 0,5 kg
seler 0,3 kg
pietruszka 0,3 kg
pieczarki 1 kg
cebula 0,5 kg
ketchup 3 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

Karkówkę kroimy w kostkę i dusimy na oleju do miękkości. Marchew, seler i pietruszkę rozdrabniamy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do mięsa. Na końcu wkładamy do garnka pokrojone pieczarki i cebulę. Dusimy na małym ogniu i dodajemy do smaku sól, pieprz oraz ketchup i przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak