Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z patisonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

patison 1 szt
jajko 4 szt
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 lyzka
masło 1 lyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z patisonem

Patisony obrać, pokroić w kostke, wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować 5 minut, odcedzić. Jajka roztrzepać ze smietaną, mąką, solą i pieprzem. Wymieszać z patisonem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę i smażyć omlet pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.11.2013 09:13
ciekawy omlecik, z patisonem nie jadłem
olkaaa 08.05.2013 07:36
ciekawy pomysł
Seba 15.01.2012 14:13
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak