Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 tacka
buraczki 4 szt
Kwas burakowy 4 łyżki
sól do smaku
fasola Jaś 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z fasolą

Z buraczków i włoszczyzny gotujemy czysty barszczyk, doprawiając go do smaku i dodając na końcu kwas burakowy. Można dla złamanie smaku dodać szczyptę cukru.
Na Wigilię podajemy taki barszczyk z uszkami, a na co dzień bardzo dobrze smakuje z ugotowaną dużą fasolą Jaś.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.05.2011 09:06
szybkie
misia53 28.12.2010 23:46
Taki wigilijny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak