Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto rozpływające się w ustach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 225 gram
cukier puder 150 gram
mąka tortowa 250 gram
mąka kukurydziana 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto rozpływające się w ustach

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę pszenną przesiać wraz z mąką kukurydzianą, wmieszać do masła. Ciasto rozwałkować i uformować w dowolne kształty. Piec przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni C. Posypać cukrem według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak