Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 4 szt
cukier 1,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka kakaowa

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem pudrem.Następnie dodać 3 szklanki mąki,pół szklanki oleju,2 łyżeczki proszku do pieczenia,2 łyżki kakao,pół szklanki wody.Całość dobrze zmiksować i wlać do prodiża wysmarowanego margaryną i posypanego mąką.Piec 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 26.03.2011 11:26
Smakowite...szkoda, że nie mam prodiża :(
caroline1983 02.03.2011 18:17
Wygląda jak murzynek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak