Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z czerwonych buraków zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 400 g
woda 4,20 l
włoszczyzna 300 g
cebula 1 szt
buraki czerwone 1,20 kg
Kwas burakowy 0,4 l
mąka 2 łyżki
śmietana 150 g
cukier 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat
sól
pieprz
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z czerwonych buraków zabielany

Kości umyć, zalać wodą, dodać ziele i gotować. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do gotującego się wywaru z kości i ugotować. Buraki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, zalać wodą i ugotować, po ugotowaniu zakwasić. Oba wywary przecedzić, połączyć ze sobą lub do odcedzonego wywaru dodać kwas burakowy. Śmietanę rozmieszać z mąką i niewielką ilością gorącego wywaru, dodać do zupy, doprawić do smaku solą, cukrem i zagotować. Barszcz podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak