Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarskie pomidory

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 10 sztuk
ser żółty 10 dkg
wędlina 10 dkg
posiekana zielenina 1 garść
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarskie pomidory

Pomidory umyć, odkroić czubki, usunąć pestki i lekko posypać solą. Ułożyć na talerzu do góry miąższem, tak, aby spłynął sok. Ser i wędlinę pokroić w niewielką kostkę, wymieszać razem z zieleniną, nadziać wydrążone pomidory i przykryć pozostawionymi czubkami. Każdy pomidor zawinąć w płatek folii aluminiowej i włożyć na 15-20 minut do gorącego piekarnika (200 - 220 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.11.2011 09:33
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 29.12.2010 20:28
ciekawy pomysł
RenataZ-et 29.12.2010 00:17
Pyszne muszą być jak ten serek się zapiecze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak