Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w octowej galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
mąka do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3-4 kulki
olej do smażenia
ocet 10 % 0,5 szklanki
woda 0,75 szklanki
cebula 1 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w octowej galarecie

Karpia kroimy,myjemy,posypujemy kucharkiem i pieprzem do smaku,obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Do słoika wkładamy pokrojoną w piórka cebulę,wkładamy usmażone kawałki karpia,dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Całość zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki do stężenia.
Zalewa:0,5 szklanki octu łączymy z 0,75 szklanki wody,dodajemy sól,cukier i pieprz czarny mielony do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak