Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurze piersi z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurze piersi 6 sztuk
oliwa 60 ml
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
imbir świeży 2 pokrojony w plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurze piersi z rusztu

Mięso spłaszczamy tłuczkiem i umieszczamy w płaskim naczyniu. Pozostałe składniki mieszamy, polewamy tym kurczaka i marynujemy przez 6 godzin.
Kurczaka wraz z niewielką ilością marynaty szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy na rozgrzanym grillu po 10 - 15 minut z każdej strony.
Zamiast świeżego imbiru można użyć imbiru suszonego, ale należy go użyć wiecej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak