Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęs pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1
Majeranek suszony Prymat 2łyzki
sól
masło 1 łyżka
jabłko winne 4-5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gęs pieczona

Umytą gęś nasolić,natrzeć majerankiem i zostawić na noc w chłodnym pomieszczeniu.Następnie natrzeć masłem,nadziać jabłkami i zaszyć.Ułożyć w brytfance i wstawić do gorącego piekarnika na ponad 2 godziny od czasu do czasu polewając tłuszczem z pieczenia i łyżka wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak