Sposób przygotowania

Umytego kurczaka natrzeć solą ,pieprzem i zostawić na 2-3 godziny w chłodnym miejscu.Przygotować nadzienie z wyciśniętej bułki,drobno posiekanej wątróbki utrzeć w misce na jednolita masę z żółtkiem i 1 łyżką masła,dodać sól,pieprz ,cukier posiekana natkę i koperek i dokładnie wymieszać.Dodać sztywna pianę z białka,delikatnie wymieszać,nadziać kurczaka i zaszyć aby nadzienie nie wypływało.Ułożyć w brytfance ,Rozgrzać resztę masła i polać nim tuszkę.Upiec w gorącym piekarniku ok 90 min,często podlewając roztopionym w brytfance sosem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !