Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet pikantny

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rozmaryn 4 gałązki
estragon 5 pędów
pieprz ziarnisty 1 łyżka
papryczki pikantne 4 szt
Gorczyca biała cała Prymat 4 ziarenka
ocet winny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet pikantny

Przyprawy, papryczki rozdrobnione i zioła, włożyć do wyparzonej butelki, zalać octem, zamknąć i dobrze wymieszać. Odstawić na 3 tygodnie w ciemne miejsce. Przecedzić ocet, przelać do innej butelki, dodając po gałązce rozmarynu i estragonu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak