Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z czereśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśniówka 1 kieliszek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 300 g
wino czerwone 1 szkl
cytryna 1 szt
czereśnie 750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z czereśni

Czereśnie włożyć do garnka, zasypać cukrem, zalać sokiem z cytryny i winem, odstawić na godzinę. Na wolnym ogniu doprowadzić czereśnie do wrzenia. Mąkę rozmieszać z winem, dodać do czereśni, gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje masa. Dodać alkohol i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 28.12.2010 17:24
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak