Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
masło 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
śmietana 0,5 szklanki
wino czerwone 0,5 szklanki
migdały płatki 5 dag
estragon 1 łyzeczka
pieprz ziarnisty 5 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sok z cytryny 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe z migdałami

Żeberka ugotować w osolonej wodzie z sokiem z cytryny, z dodatkiem pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego. Śmietanę połączyć z bułką tartą oraz posiekanym estragonem, wymieszać. Żeberka po ostudzeniu obtoczyć w śmietanie, na wierzchu posypać płatkami migdałowymi i dusić na maśle do zrumienienia podlewając winem. Na koniec dodać pozostałą śmietanę z estragonem wymieszać, przyprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.08.2012 20:16
smaczne
zuzanna_z 22.05.2012 14:07
fajne
Gosia32
Gosia32 03.06.2011 07:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak