Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać do ciepłego mleka, wymieszać z 2 łyżkami mąki i pozostawić do wyrośnięcia. 6 żółtek utrzeć z resztą cukru i cukrem waniliowym, dodać do wyrośniętego rozczynu. Następnie dodać pozostałą mąkę, sól, ubitą pianę z dwóch białek i roztopione, wystudzone masło. Wyrabiać aż do wchłonięcia cukru. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części, każdy rozwałkować na prostokąt, nałożyć masę makową, zwijać w rulony. Pergamin wysmarować masłem i luźno zawinąć struclę, włożyć do foremek i pozostawić do wyrośnięcia. Piec 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    na pewno bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !