Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2 szklanki
masło 20 dag
ziemniaki ugotowane 3 szt
jaja 5 szt
budyń śmietankowy 2 łyżki
kasza manna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 4 łyżki
rodzynki 5 dag
aromat cytrynowy 1/4 łyżeczki
aromat pomarańczowy 1/4 łyżeczki
tłuszcz do formy
cukier waniliowy 1 łyżka
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez ciasta

Ser i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Masło utrzeć żółtkami i z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Dodać ser i ziemniaki, wymieszać. Następnie dodać kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń, skórkę pomarańczową, rodzynki i aromaty, na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp 190 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.11.2012 09:30
smaczne ciasto
gusia1000 08.09.2011 19:59
Warto go robić.
gacopierz23 14.07.2011 21:48
bardzo dobre
mehia 06.06.2011 21:37
pomysłowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak