Sposób przygotowania

Filety pangi skopić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, posypać natką pietruszki i szałwią, odstawić na 1h w chłodne miejsce. Jabłka obrać, pokroić w cząstki, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i rozgotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, rozgotować. Mleko zagotować. Do wrzącego mleka włożyć filety, ugotować. Rozgotowane jabłka wymieszać z pomidorami, dodać masło, przyprawić do smaku solą i cukrem. Rybę wyjąć łyżką cedzakową, ułożyć na talerzu, polać sosem pomidorowo-jabłkowym, posypać koperkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    bardzo lubię ryby
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !