Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

snieżynka 1
łyżeczka żelatyny spożywczej 1
łyżka soku z cytryny 1
łyżki wiórkow kokosowych 3
kostki gorzkiej czekolady 4

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowy

Żelatyne roztopic w 2 łyzkach wody. Obrane banany trzemy na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Śnieżynkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.. Nastepnie do ubitej śniezynki dodajemy banany, wiórki kokosowe, sok z cytryny oraz żelatynę. Układamy do pucharków. Czekoladę trzmy na tarce i posypujemy gotowy deser. Odstawiamy na pol godzinki do lodówki.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 06.11.2011 16:28
pyszny deser:)
Krzysztof42 23.10.2011 15:15
banany lubię
stokrotka 16.02.2011 22:30
fajne
BozenA 08.09.2010 15:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak