Sposób przygotowania

Pomidory umyć, pokroić, włożyć do rondelka dodając 2 łyżki masła, udusić. Następnie przetrzeć przez sito. Dynię oczyścić z pestek, obrać. Miąższ pokroić na kawałki, włożyć do garnka, podlać szklanką bulionu, ugotować do miękkości, zmiksować. Połączyć z pozostałym bulionem i przecierem pomidorowym, dodać resztę masła, śmietanę i posiekana natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i cukrem, podawać z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    uwielbiam dynię - z niej mogę wszystko zjeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne połączenie dyni i pomidorków
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !