Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kazjerki 2 szt
sól
natka pietruszki
cebula
olej
oliwa
pieprz
jajko 1 szt
schab 0,5 (karkowy)
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z jajkiem

kajzerki namoczyć w wodzie,odcisnąć.cebule posiekać,zeszklić na oleju.mięso zmielić razem z bułkami.dodać surowe jajko,cebule i natkę,dokładnie wszystko wymieszać,przypraw solą i pieprzem.mięśo rozłóż równa warstwą na desce,na środku ułóż jajka na twardo.zwiń i uformuj równy właek.włóż do formy.piecz ok.50 minut w temp.180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak