Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z bakaliami i herbatnikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła 1
łyzki kakao 2
szklanki cukru 1/2
szklanki wody 1/2
szklanki leka w proszku 3
cukier waniliowy 1
paczki herbatnikow 2
szklanki rodzynek 1/2
szklanki orzechów lub migdałów 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z bakaliami i herbatnikami

Masło, cukier, wodę i cukier waniliowy mieszamy razem i rozpuszczamy w garku na malym ogniu przez okolo 3 minuty.
Rodzynki sparzamy ciepłą wodą aby były miekkie. Orzechy lub migdały tez sparzamy i bieramy ze skorki. Do lekko wystudzonej masy dodajemy mleko w proszku i mieszamy az powstanie jednolita masa. Nastepnie dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie. Razem wszystko wymieszać dokładnie. Po uzyskaniu masy wykładamy do formy i wstawiamy na około 7 godzin do lodówki.

Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 23.10.2011 15:15
mniam
Beata73 27.07.2010 19:26
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak