Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa duszona z selerami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
seler korzeniowy 0,5 kg
seler naciowy 2 łodygi
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżi
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 2 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa duszona z selerami

Mięso natrzeć czosnkiem i oprószyć pieprzem, obrumienić na oleju. Przełożyć do rondla, osolić, podlać odrobiną wody i dusić przez pół godziny. Obrane selery pokroić w plasterki, naciowy pokroić na części, dodać do mięsa. Dusić do miękkości. Miękką pieczeń wyłożyć na talerz a selery zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać masło, wymieszać. Mięso pokroić w plastry, oblać sosem, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 18.09.2012 12:43
pycha
jeta72 04.06.2011 22:10
coś dla mnie
Ela15 07.05.2011 10:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak