Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka biszkoptowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 7 szt
cukier puder 40 dag
mąka 2 szklanki
masło 15 dag
jaja 4 szt
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka biszkoptowa

Jabłka obrać, podzielić na części, obtoczyć w cynamonie i mące. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz roztopione i przestudzone masło. Następnie połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę, delikatnie wszystko wymieszać. Połowę ciasta wylać na przygotowaną formę, ułożyć jabłka i zalać resztą ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 21.07.2011 16:41
super
alaaa 28.12.2010 15:29
doskonała szarlotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak