Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka hiszpańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożonego groszku 150 g
pierś z kurczaka 1
cebula 1
białego wina 100 ml
czosnku 2 ząbki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
ryż do risotto 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka hiszpańska

Paprytkę pokroić w kostkę. Pierś kurczaka usmażyć i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w kostkę. Cebule i paprykę zeszklić na patelni. Dosypać ryż i groszek, dolać wina i 50 ml wody. Dołożyć ząbek czosnku i posolić. Po 20 min wyjąć czosnek, dodać kurczaka, doprawić resztą przypraw, wymieszać i gotować do wyparowania sosu.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 13.05.2011 14:59
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak