Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepan

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dag
cukier puder 30 dag
sok z cytryny 3 łyżki
wódka 2 łyżki
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepan

Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zmielić w maszynce do mięsa dwukrotnie. Cukier puder, zmielone migdały połączyć z alkoholem i sokiem z cytryny i ucierać do otrzymania jednolitej, gładkiej masy. Przełożyć do garnka i lekko podgrzać. Z ciepłej masy formować kuleczki, po wystudzeniu oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 02.08.2011 09:07
super
Iwona51
Iwona51 28.03.2011 18:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak