Sposób przygotowania

Królika podzielić na części, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokrojoną w kostkę udusić na margarynie. Do rondla z cebulą włożyć porcje królika i obłożyć go pokrojonym w plasterki boczkiem. Podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy mięso zmięknie wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Już czuję zapach tego króliczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 4
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !