Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 10 dag
rodzynki 5 dag
ryż 15 dag
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
mleko 1 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa z ryżem

Migdały sparzyć, obrać z łupinek, następnie zemleć w maszynce. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Mleko zagotować z cukrem, dodać rodzynki i migdały, wymieszać, dodać szczyptę soli. Ryż wyłożyć na talerze i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 29.10.2012 13:12
Wyśmienita
romanrafal
romanrafal 04.03.2012 08:13
ciekaw jestem smaku,podoba mi się
mehia 02.06.2011 18:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak