Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto porzeczkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 2 i 1/4 szklanki
woda 3 łyżki
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
wiórki kokosowe 10 dag
porzeczki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto porzeczkowe

Margarynę roztapiamy. Miksujemy 3 żółtka , jajko i 1,5 szkl. cukru i wodę. Dodajemy ostudzoną margarynę, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto wkładamy na blachę. Na cieście układamy owoce i przykrywamy pianą ubita z 3 białek, 3/4 szkl. cukru i wiórków. Pieczemy ok 40 min w temp 80 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak