Sposób przygotowania

BISZKOPT:
Białka ubij z cukrem, wymieszaj delikatnie z żółtkami, mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozłóż na blasze przykrytej papierem do pieczenia, piec około 10 minut w 200 stopni. Po upieczeniu roladę zwiń ze ściereczką, wystudź.
KREM:
żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając, śmietanę ubij na sztywno, a jogurt utrzyj z cukrami, wymieszaj ze skórką cytrynową i zmielonym twarogiem, dodaj żelatynę i wymieszaj z ubitą śmietaną.
Rozwiń roladę rozłóż tężejący krem i zwiń

Komentarze

  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ale smakowita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !