Sposób przygotowania

3 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego mieszamy z olejem i nacieramy tym naszą umytą wcześniej szynkę. Zostawiamy ją na 12 godz. w lodówce. Po tym czasie mięso wkładamy do szynkowaru i wstawiamy do garnka, napełnionego do 3/4 wodą. Od momentu zagotowania wody, gotujemy ją pod przykryciem, jeszcze przez ok 1.5 godz. Wyjmujemy szynkowar z wody i zostawiamy go do wystygnięcia, gdy będzie już zimny to dopiero wyjmujemy mięso.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Szynkę z szynkowaru Natalia zrobiła i cienko pokrojoną pięknie ułożyła....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna szyneczka!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Śliczna , własnie taką lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    swojskie wyroby to się rozumie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pewnie smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Nigdy nie robiłam wędlin na pewno są lepsze niż kupne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie ma to jak domowa wędlina
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !