Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka gotowana

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka w kulce 1 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka gotowana

3 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego mieszamy z olejem i nacieramy tym naszą umytą wcześniej szynkę. Zostawiamy ją na 12 godz. w lodówce. Po tym czasie mięso wkładamy do szynkowaru i wstawiamy do garnka, napełnionego do 3/4 wodą. Od momentu zagotowania wody, gotujemy ją pod przykryciem, jeszcze przez ok 1.5 godz. Wyjmujemy szynkowar z wody i zostawiamy go do wystygnięcia, gdy będzie już zimny to dopiero wyjmujemy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 20.05.2013 11:27
bardzo lubię :-)
cooleczka 06.11.2012 17:55
nie ma to jak domowa wędlina
Dorota37 17.06.2012 15:10
Nigdy nie robiłam wędlin na pewno są lepsze niż kupne
RenataZ-et 15.05.2012 08:30
bardzo smaczna
gosia1988 20.04.2012 18:23
pewnie smaczna
monisia1977 11.10.2011 08:27
pycha
maryśka 02.07.2011 00:18
smaczna
Ania67 17.02.2011 21:16
Uwielbiam
gacopierz23 23.01.2011 12:30
swojskie wyroby to się rozumie
Margo1 15.01.2011 21:28
Śliczna , własnie taką lubię
MAR3STA 01.01.2011 11:00
świetna szyneczka!
jarek4 30.12.2010 21:14
mniam
misia53 29.12.2010 00:04
Szynkę z szynkowaru Natalia zrobiła i cienko pokrojoną pięknie ułożyła....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak