Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik jogurtowy
Paprykę i ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do chłodnika. Bagietkę kroimy w poprzek i pieczemy w piekarniku, skropioną oliwą.
Chłodnik przybieramy plastrkiem z cytryn.
ser feta | 15 dag |
papryka czerwona | 1/2 sztuka |
ogórek sałatkowy | 1 sztuka |
bagietka | 1 sztuka |
koperek | 1/2 pęczek |
czosnek | 2 ząbki |
jogurt naturalny | 1 l |
mleko | 1/4 szklanka |
oliwa | 5 łyżek |
cytryny | 2 plasterki |
skórka z cytryny | 1 łyżka |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: