Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dkg
ogórek konserwowy 3 szt
papryka konserwowa 2 szt
kukurydza 1/2 puszki
pomidor 2 szt
majonez 1/2 szklanki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż gotujemy według przepisu, studzimy. Dodajemy odcedzoną kukurydzę, pokrojone drobno warzywa, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i imbirem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.01.2013 21:08
takie wymieszane warzywa konserwowe z ryżem są bardzo smaczne.
Zdzisław 24.08.2012 22:07
z ryżem lubię
Izabela28 17.03.2012 16:17
bardzo fajna ta sałatka:)
Adamorek 23.12.2011 15:37
dobra
jasiek 18.11.2011 19:18
lubię
Ewelina38 05.05.2011 18:49
pycha, uwielbiam wszystko co jest z ryżem
Emilia22 28.12.2010 12:10
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak