Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik serowo-malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 25 dag
masło 15 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
masa
maliny świeże 20 dag
ser biały 70 dag
jaja 3 sztuki
cukier 1 szklanka
masło 10 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
wierzch
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik serowo-malinowy

Herbatniki kruszymy i mieszamy ze stopionym masłem i cukrem waniliowym. powstałą masę przekładamy na tortownicę i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
Ser mielimy z cukrem, jajami - całość delikatnie podgrzewamy. Mieszając stopniowo dodajemy mąkę, pod koniec osuszone owoce - mieszamy. Masę sorowo-owocową przekłądamy na upieczony spód. Wierzch tortu dekorujemy ubitą śmietaną. Schłodzimy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 28.12.2010 12:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak