Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na rosole wołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 50 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
cebula 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na rosole wołowym

Mięso umyć , zalać 1,5 litra wody. Dodać obraną marchewkę , pietruszkę , cebulę , seler.Gotujemy do miękkości mięsa . Mieo wyłożyć oraz warzywa. Mieso pokroić i włożyć do zupy.Dodać koncentrat pomidorowy chwilę gotować . Posiekać pietruszkę , koperek. Śmietanę rozprowadzić w zupie,doprawić do smaku solą , pieprzem. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 01.01.2011 17:28
smaczna zupa
Emilia22 28.12.2010 12:12
wygląda apetycznie,na pewno nieźle rozgrzewa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak