Sposób przygotowania

Dynię umyć , i obrać z twardej skórki , usuwamy pestki. Miąższ pokroić w kostkę , zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soli i gotujemy tylko 5 minutek.Po chwili odcedzamy , zalewamy ponownie wrzątkiem , teraz dopiero dodajemy przyprawy wszystkie i gotujemy do miękkości . W między czasie bierzemy się za cytryny , obieramy je , kroimy w plasterki i wkładamy do dyni. Przykrywamy pokrywką i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie złe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !