Sposób przygotowania

make siekamy z margaryna,proszkiem i zoltkami.dodajemy pol szklanki cukru,wyrabiamy kruche ciasto.dzielimy na 3 czesci:jedna wieksza,i dwie mniejsze.do jednej mniejszej wsypujemy kakao i mieszamy.ciasta schladzamy.
wieksza czesc ciasta wykladamy na dno blachy.ukladamy na nim owoce.na tarce o grubych oczkach scieramy ciemne ciasto kakaowe.
z bialek ubijamy piane.wsypujemy szklanke cukru,kisiel/budyn i delikatnie mieszamy.wykladamy na kakaowe ciasto.na wierzch scieramy ostatni kawalek ciasta.pieczemy 45-50 minut w temp.180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam ale by się zjadło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !