Sposób przygotowania

Do miseczki wkładamy najpierw rodzynki oraz skórkę kandyzowaną , polewamy rumem i odstawiamy na chwilkę. Następnie miękkie masełko ucieramy z cukrem dodając jedno jajko po drugim , mieszamy aż zacznie powstawać gładziutki krem.Wsypać mąkę wymieszaną z drożdżami, oraz odcedzone rodzynki skórkę . Całość możemy już wymieszać .Formę do keksa obłożyć pergaminem, wlewamy najpierw połowę ciasta , ułożyć kandyzowane owoce i przykrywami resztę ciasta . Pieczemy w temp. 210 st na razie przez 20 minut , potem obniżamy temperaturę do 150 st i pieczemy 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !