Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, rozpuścić w letnim mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru.Odstawić do wyrośnięcia.Do mąki z solą wlać rozczyn drożdżowy i wymieszać i zagnieść dość miękkie ciasto , dolać olej, wszystko razem ponownie zagnieść.Odstawić do wyrośnięcia.Formować małe piżże. Nałożyć pieczarki , posypać tartym serem . Pieczemy ok 15 minut.Pieczarki kroimy w plasterki oraz cebulę . Smażymy na 3 łyżkach oleju . Doprawić do smaku solą , pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Pyszne , uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajniutkie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !